måndag 30 maj 2011

Vecka tjugoett









Veckan har inneburit jobb för mig, frun i huset ja även för maken men jag har gjort några timmars övertid, så på lördag när jag gick av min 9 dagars vecka kom tröttheten i kapp mig. Har inte fått många knop gjorda i helgen.


Barnen har varit på 2 olika kalas, till deras stora förtjusning. :)


Sen var det morsdag på söndag och den var betydligt bättre än förra året :) vi var på Exotic och åt middag.... inte min favvorestaurang men dock den enda som hade lediga bord och jag förstår nu varför... Totalt KAOS...... + dålig mat, det friterade smakade bränt och köttet smakade rökt :( nej tacka vet jag vår favorit restaurang ÖP. Det var i allafall mycket uppskattat av mig att min älskade make gjorde detta för mig :-D


Idag är det tandläkaren för lillan som klagar på sin fula tand och eventuellt så åker denna idag.


På återseende kära läsare.

tisdag 24 maj 2011

Jullerunda i björnskogen...sent om kvällen

Farsan rekar väg men ack... Vi hamnade trångt till. Björnen skulle ses ikväll var det tänkt.






Jaha! Här stod vi efter en vääääldigt dålig skogsväg djupt inne i björnskogen. Vi trodde det skulle bli en fastkörning... Tyvärr fick vi inte se en björn men väl tre harar och ett rådjur. Vi tog oss hem sen kan jag ju tillägga :)








söndag 22 maj 2011

En helg i motorsportens tecken

Idag åkte vi på öppethus på Motorcrossbanan på Näverberget. Där fick barnen prova Pv 50 och PW 80 halvautomat. Vi ska åka dit senare och testa. pojken drfack ju första gången bubbeldricka igår och det gick bra. Idag blev det en bubbeldricka till och en hamburgare som han heller inte ätit förr. Det tar sig... Efter det blev det fotbolls träning hos Tony. Alla är rödblommiga och småtrött men barnen gick ändå ut o cykla nu innan middagen.

Snacka stora hopp dom byggt på banan... Det gick fort när stor-pojkarna träna kan jag säga.









Denna fick man prova också så jag körde skiten ur den givetvis :)










Nöjda grabbar/tjejjer och A fick prova köra cross med klubbens motorcykel. Våra barn kommer nog att prova senare. Varje Onsdag 18-20 i Juni och Augusti har dom öppet så man får prova på med deras motorcyklar. Ser verkligen kul ut.














Här ser man vilken fart och vilken höjd proffsen tar.










21:a Maj. Pappa Svantes födelsedag



















Lördag skulle jag och barnen hitta på något med farsan eftersom han fyllde 63 år.

Vi åkte och hämta honom mitt på dagen efter jag skottat matjord i tre timmar för att få bort högen som var kvar på gatan. Sedan bar det av mot Näverberget där vi bjöd honom på Folkracetävling i Laitiscup. Det var riktigt kul faktiskt! Bra tävling och spännande finaler. Pojken började dricka bubbeldricka också som han aldrig druckit förr :)


Sedan åkte vi på storheden och farsan köpte en blåbärs-princesstårta. Mycke god!

Idag kanske vi hittar på något med Tony och Arvind då Maria redan åkt på jobbet.

lördag 21 maj 2011

Veckan som varit

Denna vecka har gått i sjukdommens tecken, lillan insjuknade i feber och en redig hosta :( det var några nätter med dålig sömn. Så cocillianan var vår bästa vän på natten, då fick dotter och mamman sova.


Maken har donat på ute på gården och gjort så fint, igår beställde han grillgallret till våran uteplats och snart skall det snickras ihop bänkar och ett skuggdäck (soldäck) på baksidan.


Annars har det inte hänt så mycket, jag sitter på jobbet och maken är hemma med barnen, dom ska idag och gratta svärfar/farfar som fyller år och dom ska även och se folkrace :) tror att det kommer blir skoj för barnen.


En utlandsresa är planerad nu är det bara boka och betala som är kvar :) längtar redan trots att det är ett år till avresa.


Lillan fick sin nya efterlängtade cykel till slut.



fredag 20 maj 2011

Lite humor

Vilket kön har den? Om du är som de flesta människor, tänker du inte så mycket på vanliga triviala ting,
MEN vad du kanske inte vet är att många av dessa saker har ett kön. Till exempel:

1. Fryspåsar - Manliga eftersom de håller inne med allting men går att se rakt igenom.
2. Kopieringsmaskiner - Kvinnliga eftersom de, när de väl stängts av, tar en stund att värma upp igen. De är effektiva reproduktionsapparater om man trycker på rätt knappar, om man inte gör det kan helvetet braka lös...
3. Däck- Manliga eftersom de ofta tappar greppet när de blir gamla och ofta är för uppblåsta.
4. Luftballonger - Manliga eftersom du måste sätta en blåslampa under den för att det ska bli nån fart på den, sen är det förstås det där med varm luft...
5. Tvättsvampar - Kvinnliga eftersom de är mjuka och kramvänliga och lätt binder en massa vatten...
6. Webbsidor - Kvinnliga eftersom de får så många träffar..
7. Tunnelbanan - Manlig eftersom den använder samma gamla ställen att plocka upp folk på...
8. Timglas - Kvinnliga eftersom vikten med tiden hamnar i nedre delen...
9. Hammare - Manlig eftersom den inte har utvecklats mycket de senaste 5000 åren, men den är händig att ha hemma.
10. Fjärrkontroll - Kvinnlig .....HA ! ! ! Du trodde säkert att den skulle vara manlig, MEN tänk på att den skänker mannen glädje, han skulle vara helt "lost" utan den och, trots att han inte alltid vet vilka knappar han ska trycka på, så fortsätter han försöka!
11. Orkaner - Kvinnliga eftersom de är vilda och våta när de kommer och när de försvinner tar de med sig både hem och bil.

måndag 16 maj 2011

Bilder från helgen som varit.






























Mycke Björnprat nu.

Hejsan alla!
Min farbror Stefan Holm har varit i tidningen igen (som den linslus han är he he) med en björnobservation. Tyvärr hant han inte ta några bilder trots han alltid har kameran med sig.
http://www.pitea-tidningen.se/arjeplog/artikel.aspx?ArticleId=6164774

I Alvik med omnejd där jag jagar har det setts 3 fullvuxn björnar nu för 2 veckor sen.

Annars har vi varit i Boden i helgen på Mora träsk underhållning med barnen och jag var på en Björn föreläsning med Rasmus Boström- Sveriges bästa björnjägare just nu. MYCKET intressant var det den rekommenderas att fara på.
Jag har även hållt på med gården och skottat matjord och bark i sju timmar på Söndag så mina armar känns som spagetti nu. Bilder på allt det här läggs ut i en serie senare....

fredag 13 maj 2011

Fredag den 13e

Ja jag måste ju erkänna att jag har känt av denna fredag den 13e.... trött som en jag vet inte vad i morse och maken tvättade sin mobil i 60 grader, han hittade den i tvätthögen när han hängde tvätten i morse... kan inget annat än le när jag nu tänker på det.... :-)


Har varit på ett mycket dåligt humör denna dag, har bara haft tjorv ärenden som fått mig på än jävligare humör.... ingen lunch med mig så det blev till att dricka nutrillet.... misstänker att detta är en av dom bidragande orsakerna till mitt dålig humör...


Dagen slutade iaf bra, fick mig Taco till middag och jag orkade inte ta dusten med sonen så han fick köttbullar utan att ens be om annan mat, men just idag gjorde jag det enkelt för mig... Inte ett tjafs vid matbordet och han åt 9 köttbullar!!!! :-O


Det grönskar för var dag som går och inte fan blir jag gladare för det, näääää snarare tvärt om. Som alla vet så HATAR jag värme och på jobbet har vi 25 grader inomhus, det är olidligt varmt... Är i starka funderationer på att byta plats med någon annan för det är svalare längre in i rummet men samtidigt vill jag sitta brevid dom jag sitter vid såååå, ja vi får väl se vad som händer.


Ha en trevlig helg alla glada som läser vår blogg, kram M

måndag 9 maj 2011

Sommarvärme

Så var åter till vardagen igen...Måndag.... känns tung.... eller?? nej inte nu för nu är jag hemma och arbetat bort min måndag :)

Helgen som var, var ju tanken att vi skulle åka till lillasyster med familj, men fredag morgon så bestämde vi oss att vi skippar det, lilla syster har så mycket med sin skola, dom hade ett 50 års kalas dom skulle till och F hade någonting i stallet på lördag kväll så nää vi tar det en annan helg.
Dom kommer till mamma/mormor på lördag för då ska jag och barnen med kusinerna och mormor gå på mora träsk :)

Sommaren har kommit med storm steg, idag har vi haft varmt, t-shirt varmt, när jag kom hem från jobbet visade termometern 17.7 i skuggan kl 16,00. Barnen gillar sommaren och slippa pälsa på sig. Men som sina föräldrar så gillar dom inte värmen :)

Sonen blev bjuden på två kalas i helgen ett på lördag och ett på söndag men båda har vi varit tvungen att tacka nej till, dels för att kusinerna kommer och dels för att vi har redan köpt biljetterna till Mora träsk. Nåja dom barnen fyller ju år ett annat år ;)

Nu ska jag ta och utfodra mina barn och min man.

Ha det bäst kära läsare.

onsdag 4 maj 2011

VAB

Sonen insjuknade i feber kvällen till måndag, han hade sovit i ca 45 min när han kom upp yrandes och sjöblöt i svett. Termometern visade 39,6 och han drack massor med vatten.



Så nu har vi varit hemma i några dagar, febern har inte varit lika hög men den har kommit och gott så i morgon blir det dagis igen.


Till helgen ska vi få träffa lillasyster med familj, barnen har inte träffats sedan i julas så det är verkligen dags nu, vi vuxna har träffats på min fest men det är oxå läääänge sedan.


Lillan har som sagt slutat med stödhjulen och önskar sig en ny cykel och ett nintendo DS, hon får bara en av dem och hon ändrar sig varje dag så vi väntar med att handla någonting åt henne.


Sommaren kommer med storm steg och detta med vånda, jag HATAR sommaren eller egentligen inte sommaren men värmen och alla flygfän å kryp.


Vi har äntligen bestämmt oss för en sommarsemester, vi har inte gjort någonting annat än varit hemma och lite i fjällen och hos kusinerna, men i år skall vi göra någonting roligt just för barnen, ja även föräldrarna gillar det vi ska göra. Vad det blir får ni veta senare.


Ha en fortsatt trevlig dag.